>
Blog
>
De moed om te stralen

De moed om te stralen

January 3, 2022

Voel jij je wel eens schuldig naar anderen toe?

Omdat je keuzes maakt die een effect zouden kunnen hebben op hen?

Schuld kan ons ervan weerhouden om vrij te leven. We willen zo ‘ons best’ doen en ons goed gedragen, echter de prijs die we daarvoor betalen is dat we onze spontaniteit, enthousiasme en vrijheid verliezen.

Één van mijn beslissende momenten vond plaats in groep 8, op de dag dat ik een examen had voor een typecursus en deze met vlag en wimpel haalde. Mijn beste vriendin zakte. Ik voelde mij schuldig, omdat ik was geslaagd en zij niet…

Jarenlang was mijn grootste angst dat anderen me zouden afwijzen, om wat voor reden dan ook: jaloezie over mijn prestaties, over mijn uiterlijk of op de pony waar ik succesvol concoursen mee reed.

Er niet bijhoren

Al op jonge leeftijd worden we geleerd om te dimmen. “Niet zo hard huilen” of de welbekende spreuk “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Schep ook liever niet op over je prestaties, want arrogantie wordt niet gewaardeerd.

Dit is in mijn ogen de reden waarom velen van ons hun licht als volwassenen ook dimmen. We maken onszelf kleiner, uit angst voor afwijzing. De angst om écht groots te zijn en dat we er vervolgens niet bijhoren.

Genoegen nemen met minder

Mijn vader zei me: “als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, sta je altijd alleen”. Deze overtuiging bevestigde mijn angst, want wie wil er nou alleen staan in het leven?

Het effect is dat we vervolgens genoegen nemen met de bijrijdersstoel, terwijl we graag achter het stuur hadden willen zitten. In plaats van vol passie en vastberadenheid de wereld het beste te bieden wat we in huis hebben, doen we ons als minder voor om onze critici het zwijgen op te leggen…
Echter: je kunt de sceptici in je leven toch nóóit helemaal tevreden stellen. Of je je nu verstopt of schittert, ze zullen zich altijd bedreigd voelen, omdat ze denken dat zijzelf niet goed genoeg zijn.

In je eigen grootsheid stappen

Elke keer dat je een deel van jezelf onderdrukt of toelaat dat anderen je kleinmaken, negeer je je eigen grootsheid 🌟

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure” ~  Marianne Williamson

Wat ik zeker weet is dat je niet gemaakt bent om ineen te schrompelen en minder te worden. Je bent gemaakt om te bloeien, te shinen, schitteren en meer te worden. En om elk moment te gebruiken om verder te groeien.

Stel je eens een leven voor waar alles mogelijk is, een leven waar jij vanuit je hart voor kiest.

Ik heb een krachtig dagelijks ritueel voor je geschreven, namelijk een dankbaarheidsdagboek.

Dagelijks stilstaan bij 6 krachtige vragen die helpen om ritme en routine te hebben in het vergroten van dankbaarheid.

Creëer hiermee in 5 minuten per dag een positief denk- en gedragspatroon.

Het heeft al vele mensen die ik begeleid ondersteunt. Ik geloof dat dit dagelijkse ritueel je helpt om los te komen van (zelf)afwijzing, om zo gewoon heerlijk jezelf te kunnen zijn en te genieten van wat er in je leven is.

Download nu jouw gratis dankbaarheidsdagboek en vergoot je acceptatievermogen van dat wat ís, in plaats van wat er nog mist.

Voel je zelfverzekerder
Genieten van wat er in je leven is
Kom los van die negatieve sleur
Kom los van die negatieve sleur
Kom los van die negatieve sleur